jueves, 5 de mayo de 2016

FIT Carrer en Villarreal

En aquesta edició, el FitCarrer comptarà amb un prefestival, el dimecres 4, amb les accions teatrals que els alumnes de l'Escola Municipal de Teatre realitzaran en els carrers per als vianants. Una forma de "soltar-se i començar a prendre consciència del que suposa ser actor de carrer", indica Ayet, i una "aposta" per l'escola que forma els nostres futurs professionals. Ja en ple FitCarrer, el dijous 5, la plaça Major acollirà les actuacions que sota el títol Projectes en construcció impulsa la iniciativa Embrions, que cerca desenvolupar projectes d'artistes que s'estan iniciant en el sector i que podran rebre els comentaris i les opinions del públic. "Unfeedback molt interessant que els guiarà a l'hora de decidir com enfocar el seu projecte o espectacle i per a saber què agrada més o menys", explica.
Divendres començarà el gruix del festival, amb una dotzena d'activitats entre les quals destaca la Jornada d'Arts de Carrer "Altres Mirades", que se celebrarà a la UNED, a la qual seguirà el lliurament del Premi Ramón Batalla, que enguany serà per al Festival Internacional de Teatre de Carrer de Matanzas (Cuba). Companyies internacionals com Electric 28, Aten Soria, Collectivo Circo 9.8, Animasur, Marta Sitjà, Circ Panic, Inànimes Cia., Virginia Imaz i DJ Martinna es donaran cita en diversos enclavaments de la ciutat a l'aire lliure, amb la destacada actuació d'Aerial Jockey Strada, coproducció de FitCarrer amb Argentina en la qual es combina teatre físic i dansa aèria i en la qual participen especialistes de diferents parts del món. 
Dissabte repetiran algunes de les companyies i se sumaran To R Mansion, Sharon Fridman, Claire Ducreux, La Fam, Colectivo La Balsa i Leandre. Zangania, Xa! Teatre, Scura Splats, Mumusic Circus, Trapu Zaharra, La Industrial Teatrera i la Cia. Aéria Teatro tancaran el festival, que enguany té un cost de 180.000 euros i que comptarà amb l'ajuda de la Generalitat. "Esperem que la gent s'anime a visitar Vila-real aquests dies i que gaudesquen de l'esdeveniment, en el qual les companyies no deixaran indiferent ningú", conclou Eduardo Pérez.
Programa en pdf. 
http://www.vila-real.es/portal/RecursosWeb/DOCUMENTOS/1/0_23653_1.pdf

No hay comentarios:

Publicar un comentario